Niech Cię zakole

Szlak kulinarny

Niech Cię Zakole

To szlak kulinarno-turystyczny wzdłuż doliny Wisły, gdzie rozciągają się piękne i malownicze tereny naszego kraju z bogactwem regionalnych kulinariów. Turystom uczestniczącym w szlaku pokazujemy jak bogata i różnorodna w tradycje kulinarne jest nasza kraina. Na szlaku znalazł się m.in. Pałacyk Gozdawa, w którym przyjęliśmy dewizę „Co z zagrody to na stole”, czyli wytwarzamy produkty kulinarne z naszych rodzimych surowców, zidentyfikowanych, z jakościowo najwyższej półki. Jest to jednocześnie integracja społeczna oraz wsparcie naszych biznesów i handel w jednej gminie. Kupujemy i przetwarzamy to, co wytworzą okoliczni hodowcy. Dzięki temu rozwijamy swoje firmy. Mamy zatem produkt, którego w supermarketach nie znajdziesz. Jesteśmy konsekwentni naszej idei, dlatego też jesteśmy pewni, że nasi Klienci doceniają ten fakt.

Kulinaria patriotycznie

...od kuchni

„Co z zagrody to na stole na hasło Niech Cię Zakole” – u Lansjerów na szlaku – potrawy i wyroby wyłącznie z własnych produktów z zagród i ogrodów, pól i lasów na ucztach, biesiadach i piknikach

  • Uczty Pałacowe
    Uczty marki Niech Cię Zakole to wyjątkowe kulinarne misterium na wyjątkowe okazje na zamówienie dla naszych gości – prowadzone i komentowane na życzenie przez eksperta kulinarnego Piotra Lenarta
  • Kuchnia Objazdowa
  • Produkty NCZ – sklepik

„Robimy to co lubimy, dzielimy się tym co najlepsze”

Śpiew, taniec i ...

Wykwintne jadło

Uczty Pałacowe marki Niech Cię Zakole na Ziemi Dobrzyńskiej to wyjątkowe kulinarne wydarzenia na wyjątkowe okazje dla wyjątkowych gości i na ich życzenie może być prowadzone i komentowane przez eksperta kulinarnego Piotra Lenarta. Gęsina, koźlęcina czy jagnięcina? Menu przygotowane pod niezliczone gusta uczestników.

Jemy i biesiadujemy, ale...

...na wynos też podajemy

Sklepik produktów marki  „…Co z zagrody to na stole na hasło Niech Cię Zakole…”
Do nabycia na wynos kulinarne rękodzieło z własnego, rodzimego surowca w wyrobach, potrawach i przetworach, jagnięcina i gęsina, zagrodowa wieprzowina, koźlęcina – sery i wina, przetwory z owoców i warzyw z dynią dobrzyńską królową warzyw na czele
Pieczemy w całości na zamówienie jagnięta, gęsi, kaczki, z farszem mięsnym lub jarskim.

Poznaj Szlak i Smak Doliny Wisły

na Ziemi Dobrzyńskiej, na Zakolu, na Kociewiu

…na wyprawach …
…na Zakolu

  • Między Miastami i Mostami Zakola
  • Nadwiślańskie Niderlandy z Mennonicką Pętlą Smaku
  • Gzińska Toskania i Ostromecko z Napoleonem
  • Gotyk na dotyk w Chełmnie i Zamku Bierzgłowskim

…na Ziemi Dobrzyńskiej – „Gościnność na 6 Dobrzyniaków”

Cokolwiek planujesz, zadbamy o każdy szczegół

Restauracja czynna od wtorku do niedzieli
w godzinach od 10.00 do 18.00
Imprezy okolicznościowe sobota, niedziela

Dołącz do nas