Niech Cię zakole
Szlak kulinarny
Niech Cię Zakole
To szlak kulinarno-turystyczny wzdłuż doliny Wisły, gdzie rozciągają się piękne i malownicze tereny naszego kraju z bogactwem regionalnych kulinariów. Turystom uczestniczącym w szlaku pokazujemy jak bogata i różnorodna w tradycje kulinarne jest nasza kraina. Na szlaku znalazł się m.in. Pałacyk Gozdawa, w którym przyjęliśmy dewizę „Co z zagrody to na stole”, czyli wytwarzamy produkty kulinarne z naszych rodzimych surowców, zidentyfikowanych, z jakościowo najwyższej półki. Jest to jednocześnie integracja społeczna oraz wsparcie naszych biznesów i handel w jednej gminie. Kupujemy i przetwarzamy to, co wytworzą okoliczni hodowcy. Dzięki temu rozwijamy swoje firmy. Mamy zatem produkt, którego w supermarketach nie znajdziesz. Jesteśmy konsekwentni naszej idei, dlatego też jesteśmy pewni, że nasi Klienci doceniają ten fakt.
Kulinaria patriotycznie
...od kuchni
„Co z zagrody to na stole na hasło Niech Cię Zakole” – u Lansjerów na szlaku – potrawy i wyroby wyłącznie z własnych produktów z zagród i ogrodów, pól i lasów na ucztach, biesiadach i piknikach
- Uczty Pałacowe
Uczty marki Niech Cię Zakole to wyjątkowe kulinarne misterium na wyjątkowe okazje na zamówienie dla naszych gości – prowadzone i komentowane na życzenie przez eksperta kulinarnego Piotra Lenarta - Kuchnia Objazdowa
- Produkty NCZ – sklepik
„Robimy to co lubimy, dzielimy się tym co najlepsze”
Śpiew, taniec i ...
Wykwintne jadło
Uczty Pałacowe marki Niech Cię Zakole na Ziemi Dobrzyńskiej to wyjątkowe kulinarne wydarzenia na wyjątkowe okazje dla wyjątkowych gości i na ich życzenie może być prowadzone i komentowane przez eksperta kulinarnego Piotra Lenarta. Gęsina, koźlęcina czy jagnięcina? Menu przygotowane pod niezliczone gusta uczestników.
Jemy i biesiadujemy, ale...
...na wynos też podajemy
Sklepik produktów marki „…Co z zagrody to na stole na hasło Niech Cię Zakole…”
Do nabycia na wynos kulinarne rękodzieło z własnego, rodzimego surowca w wyrobach, potrawach i przetworach, jagnięcina i gęsina, zagrodowa wieprzowina, koźlęcina – sery i wina, przetwory z owoców i warzyw z dynią dobrzyńską królową warzyw na czele
Pieczemy w całości na zamówienie jagnięta, gęsi, kaczki, z farszem mięsnym lub jarskim.
Poznaj Szlak i Smak Doliny Wisły
na Ziemi Dobrzyńskiej, na Zakolu, na Kociewiu
…na wyprawach …
…na Zakolu
- Między Miastami i Mostami Zakola
- Nadwiślańskie Niderlandy z Mennonicką Pętlą Smaku
- Gzińska Toskania i Ostromecko z Napoleonem
- Gotyk na dotyk w Chełmnie i Zamku Bierzgłowskim
…na Ziemi Dobrzyńskiej – „Gościnność na 6 Dobrzyniaków”